9 mars 2013

Vinterfrulle i stugan

För några veckor sedan fyllde sonen tjugosju. Det blev lite knepigt att få ihop hela familjen varför vi till sist enades om att skippa kvällssamvaro och istället träffas över en god brunch hemma i vårt kök. Det blev en kalastillställning med en buffé av rätter alla tagna från samma SvD-länk anno 2011. Det godaste av dem alla var müslin. Eller granula som det egentligen heter. 

Den här helgen är stughelg. Myshelg i stugan. Inte ett vettigt handtag kommer vi göra, förutom att låta härligt vårtrevande sol värma våra vinterkyliga ansikten. Och så ska vi åka spark. Och äta gott. Både lördag & söndag, från morgon till kväll!

Vad är då en sol- och gourmethelg utan det där lilla extra på frukostbordet? Det där litet onyttiga som tar smaklökarna till nirvana och ger magen en mjuk fin mättnadskänsla. Müslin från födelsedagsbrunchen är numera en gourmettradition i stugan.

6 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1 dl grovhackade valnötter
1 dl grovhackade sötmandlar
1 dl solrosfrön
2 msk kanel (fast det glömde jag den här gången)

Blanda ihop i en bunke och komplettera med
100 g smält smör
2 dl sirap

Rör så allt blir lite småklumpigt. Strö därefter ut på bakplåtsklädd plåt och grädda ungefär 160 graders ugnsvärme, längst ner, i cirka 30 minuter.

Låt svalna, färdigt att servera.

Inte ett dugg nyttigt, men gott så det förslår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar