19 maj 2012

Har man inget kök får man äta på restaurang

Vårt kökshörn i storstugan blir överbemannad så snart man är i köket. Är man en person i köket är man i vägen, är man fler blir det fullkomligt kaos. Vi har länge funderat över hur vi ska få platsen mer lättarbetad och praktisk. Svaret var givet när vi när kökssoffan såldes och vi hittade skänken på Mio.


När vi senast var på IKEA införskaffades kökskatalogen som också innehåller måttrutat papper och samtliga köksbänkar och skåp i papp i rätt proportioner till den rutade pappen. Den här gamla klipp- och klistrametoden är betydligt lättare att jobba med än IKEAs annars så intelligenta interaktiva planera-ditt-kök-program som finns på hemsidan. Vår nya kökshörna planerade vi enkelt genom att flytta bänkskåpsbitar i papp lite fram & tillbaka över det rutade underlaget.

Sälja kök på Blocket
Vi har alltid haft bra försäljningsframgångar när vi satt in annonser på Blocket. Våra stora amerikanska soffor såldes på mindre än 24 timmar, kökssoffan likaså. En plötslig ingivelse i fredags kväll resulterade i en köksinredningsannons som publicerades vid 21.30-tiden. En halvtimme senare ringde den första intressenten. Ett flertal hörde av sig under lördagen. Samtliga fick vi sätta på en preliminär turlista om-uitfall-att det första paret skulle dra sig ur affären. Totalt 36 timmar tog det från publicering av annons på Blocket till att köket åkte iväg från vår stuga på släpkärra mot annan sommarstuga i närheten av Lofsdalen.

Nu står endast spisen kvar och nytt kök är detaljplanerat och beställt från IKEA i Sundsvall. Om ett par veckor får vi leverans.

Gnarpsbadens golfrestaurang
Fram till leverans blir mathållningen något spartansk. Vi har kylskåpet i lillstugan att tillgå. Och vi har spisen mitt på golvet, micron på en pall och grillen utanför på altanen. Vatten finns i duschrummet. Nog ska vi väl klara oss de få dagar som det blir fråga om innan nya köket fungerar och är på plats. Och känns den spartanska matlagningen oöverkomlig har vi ju Gnarpsbadens golfklubb inom cykelavstånd. Dit cyklade vi i kväll och njöt, som kvällens enda gäster, av en schysst skagenröra som förrätt, kycklingwook till varmrätt och en härlig äppelpaj som avslutning.

Före .... och efter. Föreställ dig förebilden utan överskåp, modernare vitvaror och samtliga underskåp med lådor (förutom hörnskåpet där vi sätter in karusell).

Jag måste ju visa vilka Roberts vi hittade vid köksrivningen. Bilden till vänster visar hörnet bakom köksskåpet där spånskivorna inte möter varandra och där tätningen är obefintlig. Ingen överraskning i och för sig, köksskåpen har varit kylskåpskalla vintertid.

Kontakten till höger visar en typisk Robertlösning. Kontakten var för bred så därför slog han sönder kåpan. Här har vi tejpat så att inga obetänksamma fingrar blir utsatta för obehagliga stötar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar