2 februari 2013

Godaste chilin - forever

Jag är snart 54 år gammal och jag har aldrig gjort ett långkok. På min spis har aldrig kalops eller dillkött puttrat. Där har aldrig fläsklägg och rotmos heller tillagats. Idag är premiärdag. Långkokspremiär.

Jag har en suverän samboson. En snart tvåbarnsfar som tillbringar åtminstone en vecka varje sommar tillsammans med oss i stugan. Den veckan njuter vi av matservice på hösta nivå. Det mest fantastiska anrättar han på grillen. Eller vid spisen. Hemmavid lagar han också mat. Vissa av rätterna lägger han ut på sin blogg. Däribland sin heta chili anno 2010.

Idag, när jag gör mitt livs första långkok, använder jag jag kära sambosonens recept. Blir du sugen? Kika gärna in på hans blogg. Om inte annat för att njuta av ett osedvanligt underhållande sätt att skriva recept på :-).

http://papidaniel.blogspot.se/2010/01/chili-in-progress.html

Ha tålamod säger Daniel i sin blogg. Det var tur att han skrev det. Under flera timmar var jag övertygad om att misslyckad rätt var nära förestående. Men så plötsligt så hade vätskan kokat ner och köttet börjat dela på sig. Med några hjälpande tag med trägaffeln var sedan chilin ett faktum.

Jag lät benet koka med och när chilin blivit sådär klar att köttet började tråda sig hade så gott som all vätska också kokat ner. Så snart träsleven gjort sitt var grytan färdig att servera. Texmex på köttfärs - släng dig i väggen. Från och med nu är det långkok som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar