23 juni 2012

Rinnande vatten - en lyx

Vi har inte firat midsommar på midsommarafton i år. Vi firade inte midsommar över huvud taget i år. Däremot kom midsommartårtan fram på midsommardagen då vi firade vi etapp ett i köket. Ett ganska schysst firande eftersom vi idag - för första gången på flera veckor - kunde bearbeta middagen i kök med köksbänk där det till och med fanns rinnande vatten att tillgå!



http://www.ica.se/Recept/midsommartarta-582369/
En god middag firade vi etappmålet med; kyckling och kastanjechampinjoner marinerade i soya och cayennepeppar tillsammans med ugnsstekt mandelpotatis, stekt vattenmelon och fetacreme.

Festmåltiden avslutades med denna fina tårta där jordgubbarna är lastade på en mandelmassabotten klädd i Lemon Curd. Tårtan är superenkel att göra och smakar fantastiskt gott.


Hela middagen tillreddes i nya köket på diskbänk av gedigen ek med två diskhoar och rinnnde vatten! Tänk att bara några veckors bortavaro från standardkökets bekvämligheter blir till en lyx när standarden åter är på plats.

Vi är, som sagt, klara med första etappen av köket. En köksrenovering som startade med en impuls att kolla om befintligt kök var efterfrågat på Blocket. Du som läst mina tidigare blogginlägg vet också att köket var efterfrågat! Ett drygt dygn efter annonsens införande var köket sålt, nedmonterat och hämtat. Ett spontant infall skulle man kunna tro. Sant till viss del, men en lång och väl etablerad irritation över opraktiskt kök var grunden till denna spontana Blocketcheck. Lite oläge rent tidsmässigt måste jag dock tillstå då vi denna vår och försommar haft många födelsedagar och andra arrangemang på helgerna som gjort att vi inte kunnat tillbringa så mycket tid i stugan som vi brukar. Festligheter som gjort att renoveringen känts som eoner av tid.

Första helgen i juni hade vi med oss familjens hantverkare Thomas. Från sen fredag eftermiddag fram till söndag lunch satte vi upp reparationsgips på tre av fyra väggar, målade ett tredjedels tak samt tapteserade med ett antal meter Recover.

Allt detta utfördes medan regnet strilade utanför stugan och temperaturen låg på sådär 6 grader Celcius. Morgon, middag och kväll lagade och åt vi mat i ett töcken av limdoft och slipdamm.

Denna midsommarhelg har vi haft dottern med sambo med. Sammanlagt 8 aktiva händer har målat färdigt taket, målat väggen bakom kökshörnan samt monterat bänkskåp och installerat diskmaskin och vatten. Därutöver har en 4 cm gedigen ekskiva sågats ut för diskho samt monterats.

Tack snälla Malin och William säger  både Anders och jag unisont för en fantastisk insats! Utan er hjälp  hade vi inte kommit så här långt. Nu ser vi ljuset i renoveringstunneln och känner att det inte är så avlägset till vi har områdets i särklass finaste och trivsammaste kök!

Bästa dottern tillsammans med svärsonen William. Skönt med en lång svärson som utan höjdfobier balanserar på stege och målar ända upp till högsta punkten (3,10 meter).






Hål för diskho ska sågas ur bänkskivan. Samarbete på toppnivå!



Diskho och kran monterat. Bänkskivan läggs på plats.


1 kommentar:

  1. Hejsanhejsan,
    Det är helt okej att inte fira midsommar, det är större att få fira att etapp 1 är klar. Och med den tårtan låter det riktigt fint! Er resa låter spännande, speciellt när Blocket hade en så avgörande roll. Skulle du inte vilja visa upp din renovering på Byggla? Du får en present om du är intresserad! Det är bara att maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer.
    /Vendela på Byggla

    SvaraRadera