3 juni 2012

Robert håller inte tätt...

Vi har ett hörn i stugan, ett hörn där min svärson alltid landar. Det här hörnet hade kunnat vara hans trevligaste plasts i stugan om det inte hade varit för det faktum att svärsonen har en ovanligt låg kroppstemperatur. Och att i det aktuella hörnet har vår vän Robert, när huset byggdes, missat att lägga i isolering!


Hörnet jag pratar om har varit platsen för den charmiga kökssoffan. Den där kökssoffan, med sittdyna av fårskinnsfäll, som du gärna kryper upp i med ett korsord i högsta hugg eller med en schysst roman i handen. Detta är också hörnan du har full koll på hela storstugan från.

Och .... detta är hörnan där kylan strömmar in och där vår supermysige svärson alltid blir placerad.



Alldeles mellan golv och spån- skivevägg ser man tydligt springan. En kal springa som blottar husets underliggande träkonstruktion. En kal springa som tydligt visar Gullfibers totala frånvaro.

Här har hela vinterns alla minus- grader pressats sig in under huset och trängt upp i storstugans mys- hörn. Här har trevliga gäster som velat boa in sig fått det ganska kylslaget.

Vår impuls att kolla attraktionskraften på vår befintliga kökshörna på Blocket har i förlängningen gjort att vi renoverar hela storstugan. Robert i all sin härlighet bygger vi bort genom att Gullfibertäta springor och att dölja alla halvmesyrer i underarbetet bakom reparationsgips.

Här, käre William, ser du Anders och Gullfiber i bästa samarbete!

Tillsammans skapar de en hörna för dig som bjuder på såväl trivsel och massor av värme!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar