1 juli 2012

Köket går i sommardvala

Nu börjar nedräkningen till semester och under semestern vill vi inte ha några inomhusmåsten som hänger över oss. Vi har därför fokuserat på köksduglighet den här helgen. Jag är mycket nöjd och låter nu reparationsgips, Recover, kakel, målarfärg, spisfläkt, vägghyllor och fönsterfoder gå i sommarvila.


Eftersom köket är ett hörn av storstugan har vi valt att ge själva köksdelen en egen färg. Den delen är nu helt klar. Köket blir grönt, en härligt mjuk harmonisk grön färg som matchar både till väggen som blir Chi Take och till soffan som är kaxigt lila.

Köksbänkarna är nu helt på plats och väl fästa i bänkskåpen. Bänken är en 4 cm tjock skiva av gedigen ek med räta vinklar. Räta vinklar som ogenerat avslöjar innerväggens Roberts! Små skavanker av förre ägaren (som också byggde huset) som vi löser genom en gummitätning som på vissa ställen pressas ner i springan mellan vägg och träskiva. På andra ställen var springan mellan vägg och bänkskiva så luftig att tätningen fick limmas fast. Därefter kunde vi täta med silikon mellan bänkskiva och vägg för att avslutningsvis stryka hela bänkskivan med olja.

Sommarklart! Nu är skåpen fyllda med torrvaror och köksredskap. Allt lättillgängligt och nära till hands. Sommarens goda middagar och sköna frukostar fixar vi lätt från denna fina hörna!

1 kommentar: